Cea mai ieftină energie electrică pe care o cumpăra astăzi Republica Moldova este produsă din surse reginerabile, doar ca producem foarte puțin.
Din 2022 am început să deblocam procesul de construcție a instalațiilor fotovoltaice, până atunci au fost create mai multe probleme pentru a fi dependenți de energia electrică produsă în regiunea Transnistreana.
Dacă în acest moment producem mai multă energie electrică din surse reginerabile, prețul pentru consumatori trebuia sa fie mai mic. Acum mulți se orientează sa facă investiții în acest domeniu, unii “investitori” au scopul doar sa blocheze și pe alți investitori sa investească în acest domeniu. Dar totuși la sigur ca în timp apropiat va crește foarte mult producerea de energie electrică din surse reginerabile.
Avem mult de lucru în acest domeniu, este un domeniu complex în care este implicat domeniul privat și instituțiile statului.
Unii critică doar actuala guvernare pentru prețurile mari la produsele energetice, fără a înțelege câteva lucruri elimentare. Ce au făcut alte guvernări pentru a nu ajunge în situația respectivă?