SA Energocom a prelungit cu ЗАО «Mолдавская ГРЭС» contractul de livrare a energiei electrice pentru luna februarie 2023. Conform graficului coordonat, marja minimă zilnică va fi de 6,8 mii MWh, iar maxima – de circa 8,9 mii MWh.

Pentru luna februarie, SA Energocom va procura de la MGRES aproximativ 230 mii MWh, urmare a prelungirii contractului de livrare a energiei electrice semnat astăzi.
Prețul rămâne același ca în precedentele două luni – 73 USD/MWh.
De asemenea, în februarie, SA Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la SN Nuclearelectrica SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte.
În total, în luna februarie, achiziția de la SN Nuclearelectrica SA va constitui 16,240 MWh. Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh.
SA Energocom a prelungit cu ЗАО «Mолдавская ГРЭС» contractul de livrare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023. Cantitatea minimă ce urmează a fi procurată va constitui 251 mii MWh, iar cea maximă – 263 mii MWh, comparativ cu 204 mii MWh în decembrie 2022. Prețul de achiziție a energiei electrice rămâne neschimbat – 73 USD/MWh.

În data de 3 decembrie Energocom a semnat cu Cuciurganul contractul de livrare a curentului electric în schimbul celor 5,7 milioane metri cubi/zi. Prețul energiei este de 73 USD/MW.

Centrala de la Cuciurgan a oprit livrările de curent către malul drept în noiembrie, după ce au fost micșorate volumele de gaz pentru regiunea transnistreană.