Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a lansat vineri, 15 aprilie, procedura de recepționare a cererilor de confirmare a statutului de producător eligibil și de repartizare a cotelor pentru energia electrică la tarife fixe produsă din surse regenerabile de energie, pentru solicitanţii cu proiecte care au la bază energia solară.

În fața sediului instituției erau, la ora 8.00 dimineața, 135 de persoane care au format un rând imens, iar ANRE a fost nevoită să purceadă la tragerea la sorți pentru a putea stabili ordinea de înregistrare a cererilor.

Solicitanții care au venit după demararea tragerii la sorți au fost înregistrați conform principiului „primul venit, primul servit”.

Procesul de depunere a cererilor va continua până la confirmarea statutului de producător eligibil pentru întreaga capacitate stabilită de către Guvern.

După înscrierea în Registrul corespondenței de intrare, ANRE va demara, în termen de 30 zile, procedura de verificare a documentelor anexate și conformitatea declarațiilor depuse și va confirma statutul de producător eligibil solicitanților care întrunesc cerințele legale.

Menționăm că, potrivit Agenției Naționale pentru Eficiență Energetică, la începutul anului curent erau în total 61 de companii care au obținut statutul de producători eligibili cărora li s-a acordat tarif fix pe o perioadă de 15 ani pentru livrarea energiei electrice în rețea. Capacitatea totală de putere instalată era de 8,5 MWel.

 

Source

 

Related Posts