Prețurile la energie electrică ar putea crește și mai mult. Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se va întruni miercuri, 11 octombrie, în ședință pentru a analiza și a supune spre aprobare noi tarife la energie electrică.

Aceasta a fost o consecință a faptului că Premier Energy și FEE Nord au depus la agenție săptămâna trecută o solicitare de majorare a prețurilor la furnizarea de energie electrică. Motivul denumirii este majorarea tarifului Energocom.

TV8.md amintește că ultima creștere a tarifelor la energie electrică a avut loc în iunie. Apoi Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) a analizat și aprobat în ședință deschisă prețurile și tarifele reglementate la energia electrică. Astfel, pentru consumatorii rezidentiali racordati la reteaua Premier Energy se stabileste un tarif de 2,64 lei/kWh, iar pentru consumatorii din nordul tarii – 2,86 lei/kWh.

Diverse țări din întreaga lume se confruntă acum cu creșteri abrupte ale tarifelor. Motivul se numește criza energetică globală. Este deosebit de puternică în Marea Britanie. În unele țări, oamenii ies la proteste pentru a obține ajutor de la stat pentru a plăti facturile.