Orașul Bălți urmează să fie conectat la o linie electrică de înaltă tensiune de 400 KV cu orașul Suceava din România. Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a primit aviz favorabil de la Agenția de Mediu pentru desfășurarea consultărilor publice privind „Planul de realizare a impactului asupra mediului”, odată cu construcția acestei linii, informează Moldpres.

Potrivit Î.S. Moldelectrica, construcția liniei electrica de înaltă tensiune ce va lega orașul Bălți din Republica Moldova de orașul Suceava de peste Prut reprezintă „o inițiativă importantă și strategică de dezvoltare a interconexiunilor cu România”.

„Această interconexiune electrică de înaltă tensiune are scopul de a îmbunătăți infrastructura energetică a regiunii și de a facilita schimbul de energie între cele două țări.

Înainte de a obține aprobarea Agenției de Mediu, Î.S. Moldelectrica a elaborat un studiu de fezabilitate și a desfășurat evaluări amănunțite ale impactului asupra mediului și social, pentru a asigura că proiectul va fi implementat în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate.

Odată cu finalizarea perioadei de diseminare a pachetului de evaluare a impactului asupra mediului, Î.S. Moldelectrica va iniția etapa de consultări publice, oferind comunităților afectate și celor interesate oportunitatea de a-și exprima opinia și de a obține informații suplimentare cu privire la proiectul propus”, se arată în anunțul Moldelectrica.

Întreprinderea de Stat Moldelectrica își propune să colaboreze „mai strâns cu autoritățile locale, reprezentanții comunităților și alte părți interesate pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a aborda preocupările sau întrebările care pot apărea în cadrul consultărilor publice” și totodată, invită „toate părțile interesate să participe activ la dezbaterile publice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *