Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a rețelelor electrice ale Î.S. „Moldelectrica” ar putea fi extins.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor pentru modificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, transmite Serviciul de presă al legislativului, transmite Știri.md cu referire la Tvr Moldova.

Astfel, se propune ca perioada operațională a Acordului să fie extinsă cu doi ani și nouă luni. De menționat că proiectul prevede reabilitarea mai multor stații electrice și linii electrice aeriene: schimbarea transformatoarelor de putere 110/35/10 kV la nouă stații electrice și un reactor de 400 kV; schimbarea întrerupătoarelor de 110kV, separatoarelor și transformatoarelor de curent aferente; reconstrucția stațiilor electrice 400 kV, 110 kV și 35 kV, precum și a instalațiilor de distribuție 10 kV; reconstrucție a cinci porțiuni de linii electrice aeriene 110 kV (total 128 de km).

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind reabilitarea rețelelor electrice ale Î.S. „Moldelectrica” a fost semnat în anul 2012. 

Acesta prevede alocarea unui grant în valoare de 8 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *