Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, susține că „Moldelectrica a apelat la contractul de avarie semnat cu România, iar costul energiei achiziționate prin acest contract este între 190 și 348 EUR/MW”. „Este un preț mare? Da, este un preț mare. Dar dacă economisim putem să plătim mai puțin. Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate”, a declart Spînu.

Azi am văzut mai multe exemple bune: Primăria Leova a anunțat că va deconecta iluminatul stradal în anumite ore, iar Linella va reduce iluminatul de pe fațadele magazinelor. Vreau să le mulțumesc pentru efort. Aceste efort ne ajută pe toți, ne ajută să nu fim în situația să deconectăm pe cineva.
Vreau să fiu sincer, riscul de deconectări masive există în continuare. În mod special între orele 07:00 – 11:00 și 18:00 – 23:00. SA Energocom nu are acoperire comercială a întregului consum de energie electrică pentru ziua de mâine. Vom avea iarăși un deficit.
Cum acoperim acest deficit: astăzi, Moldelectrica a apelat la contractul de avarie semnat cu România. Costul energiei achiziționate prin acest contract este între 190 și 348 EUR/MW.
Este un preț mare? Da, este un preț mare. Dar dacă economisim putem să plătim mai puțin. Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate”, a menționat Andrei Spînu.
Andrei Spînu a venit ieri cu un nou apel către cetățeni pentru a economisi energia electrică, în special între orele 07:00 și 23:00. Acesta a anunțat că mâine țara noastră va avea un deficit de energie electrică, însă nu sunt planificate deconectări.