Energia electrică s-a scumpit din nou, în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că cetățenii deserviți de Premier Energy vor achita un tarif de 2,64 lei pentru un kWh, cu 47 de bani mai mult, decât până în prezent. Consumatorii FEE-Nord vor achita 2,86 lei pentru un kWh, în creștere cu 35 de bani. Noile tarife se vor aplica de la 1 iunie curent.

”Astăzi, 8 iunie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică.

Decizia vine să realizeze prevederile pct. 6 al Dispoziției nr. 22 din 23.05.2022 aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE este prezidată de către Natalia Gavrilița, premierul propus de Maia Sandu) și să ajusteze prețurile în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal.

Source