Tariful pentru căldură și energie electrică livrată de S.A. „CET-Nord” și S.A. „Termoelectrica” se scumpește în prag de sezon de încălzire. Solicitările au fost aprobate, miercuri, 28 septembrie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, în urma deciziei aprobate de ANRE, energia electrică produsă de S.A. „Termoelectrica” va costa 454 bani/kWh (fără TVA), actualemnte fiind de 335 bani/kWh (fără TVA), iar pentru energia termică livrată de aceeași companie chișinăuienii vor scoate din buzunar 2.854 lei/Gcal (fără TVA), în prezent fiind de 2.169 lei/Gcal (fără TVA), transmite Replicamedia.md.

La rândul său, pentru energia termică livrată de S.A. „CET-Nord” cetățenii vor plăti 3.052 lei/Gcal (fără TVA), de la 2.115 lei/Gcal (fără TVA), iar energia electrică s-a majorat până la 457 bani/kWh (fără TVA), de la 311 bani/kWh (fără TVA).

Deciziile aprobate de ANRE intră în vigoare de la 1 octombrie.

Vă mintim că, ultima ajustare a tarifelor la căldură și energie elctrică a avut loc la 28 ianuarie 2022, când prețul unei gigacalorii pentru consumatorii casnici a ajuns să coste 2 169 lei, fără TVA. Tariful a fost aplicat retroactiv, de la 1 ianuarie.

Între timp, asemenea Termoelectrica S.A. a emis o asemena solcitare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în luna iulie curent, însă cererile așa și nu au fost examinate.